Chat on WhatsApp

Galeria HEBAN

SPRAWDŹ NASZE PROMOCJE I WYPRZEDAŻE  – ZAPRASZAMY DO SALONÓW STACJONARNYCH

Nóż do obierania 10 cm/4″

469 

Yaxell jest od 1932 roku wiodącym producentem noży najwyższej jakości, używanych przez najlepszych szefów kuchni, profesjonalnych kucharzy i smakoszy na całym świecie. Yaxell przez lata zdobył wiele nagród za najlepszy nóż kuchenny w Niemczech, Szwecji, Danii i USA.

Yaxell zbudował na starożytnej tradycji wytwarzania ostrzy, łącząc najlepsze zaawansowane technologie z niezrównaną wiedzą i doświadczeniem tradycyjnego rzemiosła. Ostrza ze stali nierdzewnej Yaxell są podgrzewane w piecu do bardzo wysokiej temperatury, a następnie hartowane lodem. Następnie są ponownie hartowane w wysokiej temperaturze, aby ostrze było mocne i trwałe, a jego wydajność trwała. Ta specjalna obróbka cieplna sprawia, że ostrza są odporne na korozję.

Uchwyty Yaxell są wykonane z Micarty, naturalnego materiału z żywicy i lnu, który zapewnia optymalną wytrzymałość i najlepszą higienę, zamykając wszelkie szczeliny między uchwytem a ostrzem ze stali.

Noże Yaxell są opracowywane od podstaw, zaprojektowane tak, aby pasowały do różnych celów i stylów życia. Każdy wysokiej klasy nóż jest pięknie ręcznie wykonany i wyważony, z japońską nazwą wyrytą na doskonałym ostrzu ze stali nierdzewnej i z wytrzymałą rękojeścią z żywicy i lnu, ukształtowaną dla wygody.

Ostrza noży TAISHI
Materiał rdzenia to stal nierdzewna VG10 „super stainless steel”, która jest pokryta wysokiej jakości stalą nierdzewną z obu stron,
a twardość osiągnęła 61 Rockwella. Na ostrzu wyraźnie widać falę miecza KATANA. Oczywiście ostrze ma niezwykle ostrą krawędź tnącą i długą wydajność cięcia. 3 warstwy stali nierdzewnej VG10 (kobalt-molibden-wanad).
Materiał rdzenia to stal nierdzewna VG10 i pokryta wysokiej jakości stalą nierdzewną.

Uchwyt wykonany jest z czarnego drewna pakka z buku, zatwierdzonego przez przepisy UE dotyczące bezpieczeństwa żywności, które zapewnia wyjątkową stabilność. Podpora i zaślepka wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej, aby zapewnić doskonałą równowagę całego noża.

Pielęgnacja ostrza
Aby zachować ostrość noża do cięcia, każdy nóż wymaga odpowiedniej pielęgnacji i uwagi.
-Płucz nóż tylko ręcznie (nigdy w zmywarce) i niewielką ilością łagodnego detergentu. Unikaj ostrych detergentów lub gąbek, aby zapobiec uszkodzeniu powierzchni.
-Po wypłukaniu osusz nóż miękką szmatką i przechowuj go w dobrze wentylowanym miejscu (np. magnes na nóż lub stojak na nóż), aby umożliwić całkowite wyschnięcie noża. Jeśli nóż jest przechowywany w wilgotnych warunkach w szczelnym miejscu, takim jak pokrowiec na nóż przez długi czas, może pojawić się rdza.
-Wysokiej jakości noży nigdy nie należy czyścić w zmywarce. Wysokie temperatury programu mycia mogą trwale zmienić twardość stali, a tym samym zmniejszyć wydajność cięcia. Ponadto sól do mycia naczyń może uszkodzić stal, a uchwyty Micarta zostaną uszkodzone.
-Najlepszą podkładkę do krojenia nadaje się drewniana lub plastikowa deska. Materiały takie jak szkło lub kamień nie powinny być używane jako podkładka do krojenia, ponieważ powodują szybsze zużycie ostrza.
-Ze względu na twardość noży Yaxell zachowują ostrość znacznie dłużej niż tradycyjne noże kuchenne. Ze względu na wysoką twardość stali jest ona również wrażliwa na ekstremalną siłę. Unikaj krojenia mrożonej żywności lub kości i nigdy nie używaj noża jako narzędzia do podważania czegoś, ponieważ może to spowodować uszkodzenie.

Długośc ostrza: 10 cm
Waga: 0,185 kg
Wymiar opakowania: 30x8x2 cm

Na stanie 4 szt.

SKU: 4984909347359 Kategorie: , ,